Reglement en praktische richtlijnen

Zondag 26/11/2023 — negende ECD Winterduatlon van Wommelgem

Algemeen

 • Inschrijving via de inschrijfmodule op de website: http://www.wommelgemendurance.be/duatlon/
 • Bedrag inschrijving tot het maximum aantal deelnemers is bereikt: solo €20, duo samen €30.
 • Inschrijving is pas geldig vanaf het moment dat de betaling op de clubrekening staat (BE83 4035 0494 7115), dit binnen de 7 dagen na inschrijving. Na deze periode word je bij niet-betaling onherroepelijk geschrapt van de deelnemerslijst.
 • Annulaties voor 27/10/2023 kunnen hun inschrijfbedrag terugvorderen mits €5 administratiekosten. Vanaf 05/11/2023 is geen terugvordering meer mogelijk. Ook bij niet deelname vragen wij aan de atleet om ons vooraf te verwittigen. Enkel annulaties via mail naar duatlon@wommelgemendurance.be worden aanvaard. Wij behouden het recht om deelnemers die ons niet op de hoogte hebben gebracht van niet-deelname, hun inschrijving voor de volgende editie te weigeren. Deelnemers die op de reservelijst staan en die annuleren nadat ze de bevestigingsmail hebben ontvangen dat ze mogen deelnemen, ook hier zal 5€ administratiekosten van het inschrijvingsgeld worden afgehouden.
 • Kleedkamers en douches bevinden zich in Fort 2, aanduidingen zullen vanaf de ingang van het fort te zien zijn.
 • Een bewaakte zone of lockers voor sporttassen is niet voorzien.
 • Een afspuitstand voor de fietsen is voorzien ter hoogte van de kleedkamers.
 • Een EHBO post zal zich op het parcours bevinden tijdens de hele duur van de wedstrijd.
 • Enkel een mountainbike is toegestaan, crossfietsen, fatbikes, hybridefietsen, E-bikes, ... zijn verboden.
 • Minimimleeftijd voor deelname is 18 jaar (of in 2023 de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben). De mimimumleeftijd voor deelname duo is 16 jaar (of in 2023 de leeftijd van 16 jaar bereikt hebben).
 • Door deel te nemen aan de wedstrijd gaat de atleet akkoord met het reglement, eventueel gebruik van foto’s en/of andere media door de organisator voor informatieve en/of promotionele doeleinden. E-mailadressen worden nooit doorgegeven aan derden.
 • Door deelname aan de wedstrijd verklaart de deelnemer, medisch en fysiek geschikt te zijn voor deelname aan de wedstrijd.
 • Bij onsportief gedrag of het niet naleven van het reglement kan de organisatie beslissen om de betrokken atleet al dan niet te diskwalificeren en wordt deze niet opgenomen in de uitslag.
 • In geval van niet-deelname mogen startnummers niet worden doorgegeven of doorverkocht aan een andere atleet.
 • Enkel reglementair ingeschreven deelnemers zijn verzekerd. Elke deelnemer is verzekerd tegen burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke schade tijdens de wedstrijd. Een kopie van de verzekeringspolis is beschikbaar aan de inschrijvingen ter inzage.
 • De organisatie is niet verantwoordelijk voor lichamelijk letsel en verlies, beschadiging of diefstal van materiaal of persoonlijke eigendommen, voor, tijdens of na de wedstrijd.
 • De organisatie behoudt zich het recht om te beslissen over elke situatie die niet is opgenomen in het reglement.
 • Alle deelnemersinfo wordt gecommuniceerd via ons facebook event 9e ECD Winterduatlon van Wommelgem. Het regelmatig nakijken hiervan is aan te raden.
 • Ontvangst van betaling voor deelname kan worden gecontroleerd op de website onder Menu Deelnemers.
 • Enkel solo deelnemers kunnen aanspraak maken op de titel van algemeen winnaar. Voor de solo's en duo's zijn er aparte klassementen voorzien.
 • Indien men niet aanwezig is op de prijsuitreiking, worden de prijzen niet nagestuurd.

Onthaal

10:00-12:30u persoonlijk aanmelden op het secretariaat: feestzaal, Fort 2 straat, 2160 Wommelgem.

Je kan de auto parkeren op de parking van Aldi (Herentalsebaan) of de Fortbaan. Niet parkeren op de parking Bar & Bistro FIIb (voormalige BYBLOS).

Breng je identiteitskaart mee, en een numberbelt of elastiek en veiligheidsspelden om je rugnummer vast te maken.

Elke deelnemer ontvangt:

 • een rug/borstnummer dat bij het lopen vooraan en bij het fietsen achteraan dient gedragen te worden (slechts één voor de duo's)
 • 1 TYVEK bandje met startnummer voor de fiets (te bevestigen rond de zadelpen) + 1 TYVEK bandje met startnummer voor aan de pols. (2 voor de duo’s)
 • nummerplaatje voor bevestiging op het stuur + 2 tiewraps

Start en check-in

13:00u start op de looppiste rond het voetbalveld van Fort 2.

Er is één wisselzone vlakbij de start.

Fiets en helm worden door de organisatie gecontroleerd bij het binnenbrengen van de fiets.

Er is bewaking in de wisselzone. Let wel: de organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies of beschadiging van materiaal. Zorg dat je materiaal in goede staat is. Dit voor de veiligheid van jezelf en anderen.

Parcoursverkenning is mogelijk van 11:00 tot 12:30u.

Eerste loopgedeelte

De start is voor alle deelnemers en dus voor alle categoriën om 13:00u op de looppiste van Fort 2.

Een korte briefing zal worden gegeven net voor de start.

Het loopparcours wordt aangeduid met pijlen. Het parcours bevat twee identieke rondjes van 2 km langs de wandelweg rond het water van Fort 2.

Voor de duo's: de wissel gebeurt in de wisselzone bij de fiets. De fietser wacht aan zijn fiets, met de helm op. De fietser neemt de (zelf meegebrachte) numberbelt of elastiek met rugnummer over van de loper en neemt dan pas de fiets uit het rek en kan dan vertrekken.

Fietsen

Enkel MTB fietsen zijn toegelaten, dus geen crossfiets of fatbike. Bandformaat kan gaan van 26" tot 29". De fietsen worden gecontroleerd bij het stallen van de fiets. Niet-reglementaire fietsen mogen niet starten. Stayeren is toegelaten.

In het fietsenpark mag er nooit gefietst worden!!! De fietser loopt met de fiets aan de hand tot aan de uitgang en mag pas fietsen na overschijding van de gemarkeerde lijn.

Het fietsen gaat over drie identieke rondes. Een deel van het parcours loopt in het Fort en een deel buiten. Ook hier zal het parcours worden aangeduid (met lint of pijlen). De totale afstand is 25 km.

Het dragen van een valhelm is verplicht. Het riempje van de valhelm dient vast te zijn voor het nemen van de fiets in wisselzone en totdat je de fiets terug hebt weg gezet in wisselzone. Je nummer wordt voor dit gedeelte achteraan gedragen. Vergeet geen numberbelt of elastiek mee te brengen.

Respecteer de wegcode, rij rechts op de rijbaan en volg de richtlijnen op van seingevers en politie.

Afstappen vóór je de wisselzone binnenkomt en met de fiets aan de hand lopen naar je plaats.

Voor duo's: de fietser geeft de elastiek met rugnummer terug door aan de loper die zorgt dat het nummer vooraan hangt.

Tweede loopgedeelte

Het lopen gaat over één ronde van hetzelfde parcours als het eerste loopgedeelte. De afstand bedraagt nu 2 km.

Het borstnummer moet nu opnieuw vooraan worden gedragen.

Check-out

Fietsen kunnen enkel de wisselzone verlaten bij het vertonen van overeenkomende TYVEK bandjes. De nummers op beide TYVEK bandjes moeten hetzelfde zijn. In geval van discussie zal de fiets niet worden meegegeven en dient voldoende bewijs te worden geleverd dat deze eigendom is van de deelnemer. Vanaf 15h30 wordt de wisselzone afgebroken en dienen alle fietsen de wisselzone te hebben verlaten. Fietsen die op dat moment nog in de wisselzone staan, worden aan de kant gezet. De organisatie is niet verantwoordelijk voor diefstal en/of beschadiging van deze fietsen. De borstnummers worden direct na de finish gerecupereerd door een medewerker van de organisatie.

Waterbevoorrading

Een standje met water en sportdrank en versnaperingen is enkel voorzien aan de aankomst.

Prijsuitreiking en uitslag

Uitreiking heeft plaats om 16:00u in de feestzaal. Enkel voor de atleten die in onderstaande categoriën eindigen is er een naturaprijs voorzien.

De uitslagen zijn de dag na de wedstrijd terug te vinden op de website van de wedstrijd.

manvrouw
Senior1e1e
Senior2e2e
Senior3e3e
Veteraan1e1e
Veteraan2e2e
Veteraan3e3e
Wommelgemenaar1e1e
Duo1e1e
Duo2e2e
Duo3e3e
Duo gemengd1e   
Duo gemengd2e   
Duo gemengd3e   
Duo Wommelgem1e   
Wommelgemse Sprinter Solo1e   
Wommelgemse Sprinter Duo1e   
Snelste fietsronde1e1e
 • Senior: 18 tot 39 jaar geworden in 2022
 • Veteraan: vanaf 40 jaar geworden in 2022
 • Duo's: al dan niet gemengd, vanaf 16 jaar geworden in 2022
 • Duo Wommelgem: al dan niet gemengd, beide atleten hebben woonplaats in Wommelgem

Contacteren of nog vragen?

duatlon@wommelgemendurance.be

Kurt Hattas: hattas.somers@telenet.be
Dirk De Wolf: dirk.dewolf@outlook.com