Amaai mijn sjokkedeizen

26 november 2023

‘Amaai mijn sjokkedeizen, wat voor een editie was dit.’
Dit waren mijn woorden vorig jaar na de 8ste editie. Maar mannekes, wat voor een editie was dit. Eindelijk na 5 jaar nog eens een droge editie. De dag begon wat aarzelend maar uiteindelijk hebben de weerman en -vrouw toch gelijk gekregen. Zelfs het zonnetje kwam bijna piepen. In de voormiddag nog enkele regendruppels mogen verwelkomen maar dan werd het droog. Zelfs een aangename temperatuur. Ondanks de vele regen de afgelopen weken mag ik wel zeggen dat het parcours er vrij goed bij lag.

Enkele kleine aanpassingen gedaan die bij iedereen wel in de smaak vielen. Denk ik dan als ik de vele complimenten mag geloven. Onze vernieuwde arena, de carrousel, de uitdagende afdaling, de boomstammetjes en onze nieuwe drop vielen bij de meesten in de smaak. Maar wat een massa aan enthousiaste supporters dat daar stonden. Dat maakte heel het plaatje volledig. De sfeer die er op bepaalde momenten hing heb ik nog niet veel meegemaakt. Dus een dikke duim aan alle supporters.

Ik mag wel zeggen dat het niveau dit jaar bijzonder hoog lag, elke deelnemer heeft het beste van zichzelf gegeven. De strijd om de podiumplaatsen was zeer spannend. Dus ook een dikke duim voor alle deelnemers. Geert Lauryssen heeft zijn 6de eindoverwinning op zak dus ik zou zeggen op naar de 10. Nieuwkomer Quinten DeWaele ging bij de heren senioren lopen met de 1ste plaats. Karen Steurs ging ook met haar 3de overwinning op rij naar huis. Caren Commissaris pikte de overwinning bij de dames senioren weg. Bij de duo’s mannen ging de hoofprijs dit jaar naar Hans Van Den Heuvel en Lander Sels. Maar ook bij de vrouwen duo’s was er dit jaar een voltallig podium. Maar er kon maar 1 duo met de eerste plaats gaan lopen en dit waren Wendy Versluis en Ilse Fiers. Bij gemengde duo’s ging de eer naar Eline De Swerdt en Kurt Verhaegen. Al bij al mooie podia plaatsen.

Zoals alle edities voorafgaand probeerden we ook dit jaar weer een mooie georganiseerde wedstrijd aan te bieden en ik denk dat we er ook wel zijn in geslaagd. Het weer zat er natuurlijk ook wel voor iets tussen. Nogmaals een dikke merci aan alle helpers, supporters en vooral onze trouwe sponsors om er weer een geslaagde editie van te maken. Morgen nog even doorbijten om de laatste zaken op te ruimen, enkele dagen rust nemen en dan de neus richting 10e ECD Winterduatlon zetten.

We hopen dat iedereen toch voldoening heeft gehaald uit de wedstrijd, genoten en vooral tevreden is. We zien jullie allemaal terug ergens eind november 2024.

Dirk & Kurt
het Duatlonteam
duatlon@wommelgemendurance.be

Voorwoord 2023

14 mei 2023

De editie van 2022 mag met stip aangeduid worden als één van de zwaarste edities. Regen, wind, grijs weer en koude waren de ingrediënten van vorig jaar. Aan de finish veel met modder besmeurde en afgepeigerde gezichten gezien. De voldoening achteraf was des te groter. Nu dit jaar gaan we hopelijk voor iets betere omstandigheden en komt het zonnetje af en toe eens piepen. Maar het mag wel iets hebben.

Onze wedstrijd is een recreatieve duatlon waarin plezier, sportiviteit en veiligheid op de eerste plaats komt. Echter wordt er elk jaar weer op het scherp van de snede gestreden voor de overwinning en worden veel pittige duels uitgevochten tijdens de wedstrijd. Dus waarom niet eens gaan voor een toptijd of PR. Rustig meedraaien met het deelnemersveld kan natuurlijk ook. Het belangrijkste is dat iedereen moe maar voldaan de finish bereikt.

De afstanden zijn 4km lopen - 25km MTB - 2km lopen.

Zoals elk jaar vindt onze wedstrijd ook dit jaar weer plaats in en rond het waanzinnig mooie Fort van Wommelgem. Iedereen komt op ons parcours aan zijn trekken. Grasstroken, enkele pittige korte hellingen, single tracks door het bos, BMX crossparcours en onze wereldberoemde fietsbrug en carrousel zullen ook weer van de partij zijn. Elk jaar proberen er toch iets nieuw in te steken en dat gaan we dit jaar ook weer proberen.

De start zal gegeven worden op zondag 26 november 2023 stipt om 13h00. Starten doen we traditiegetrouw op de atletiekpiste van het Fort.

Om er een gezellige wedstrijd van te maken verwachten ook veel supporters van jullie kant. Breng jullie familie, vrienden en/of buren mee om jullie aan te moedigen. Genieten van een lekker drankje of hapje achteraf of tijdens de wedstrijd kan zeker. Mooie vooruitzichten toch.

Dat de wedstrijd plaats vindt op een unieke locatie moeten wij niet meer zeggen. Toch willen we jullie eraan herinneren dat het Fort van Wommelgem en alles er rond, een uniek stukje natuur is en dat wel wat respect verdient. Afval van energiegels en bars en bananenschillen horen hier niet thuis. Dus hou dit bij tot na de wedstrijd of deponeer dit in de voorziene dropzones.

De inschrijvingen gaan open op 15 augustus. Deelnemen kan solo (20€) of in duo (30€).

Kijk zeker ook even op onze Instagram pagina @wommelgemendurance of onze facebook eventpagina voor meer info. TIP : Joint the Strava club ECD Winterduatlon van Wommelgem

Dan wensen wij u enkel nog veel succes in uw voorbereiding en zien u graag terug op 26 november 2023. Tot dan.

Flyer Winterduatlon 2023
Facebook event

Dirk & Kurt
het Duatlonteam
duatlon@wommelgemendurance.be

Wedstrijd Live volgen

19 november 2022

De uitslagen zullen LIVE te volgen zijn op www.tijdmeten.be/live of via de knop

Bruno
bruno@tijdmeten.be

Wat vliegt de tijd, nummer 8 gaat er aankomen

22 juli 2022

De wedstrijd vindt plaats op het mooie Fort van Wommelgem. Alles komt hier aan bod: technische passages, zware grasstroken, veel korte pittige hellingen, bos single tracks, bmx crossparkoers en onze bekende carrousel en fietsbrug.

Start van de wedstrijd vindt stipt plaats om 13h op de atletiekpiste van het Fort van Wommelgem. Meer info vind je terug op www.wommelgemendurance.be/duatlon/reglement

Dus met stip aanduiden in de agenda, zondag 20 november om 13h, klaar om eventjes af te zien om dan onder de luide aanmoedigingen van onze supporters de finish te bereiken. Inschrijvingen gaan open op 11 augustus om 19h.

Tot dan......

Flyer Winterduatlon 2022
Facebook event

Kurt & Dirk
het Duatlonteam
duatlon@wommelgemendurance.be

de Corona-editie

21 november 2021

Vandaag de dag begonnen met een klein hartje. Opbouwen in de gietende regen en eindigen met een zalig avondzonnetje. De laatste 72 uur waren er die konden tellen. De ene tegenslag na de andere, teveel om op te noemen. Donderdagnamiddag zelfs even getwijfeld of we wel zouden doorgaan met de wedstrijd. ’s Avonds alle moed bijeen geraapt en toch doorgebeten.

Veel deelnemers hadden te kampen met het welbekende stoute virus en ook binnen onze club hadden we de nodige pech. Feestzaal moeten laten vallen voor wat het was. Zou niet echt slim geweest zijn om met enkele honderden mensen binnen te kruipen. Alles naar buiten verhuizen, weliswaar in beperkte mate. Een dikke 12h voor de start van de wedstrijd kregen we het nieuws dat onze TOP DJ en SPEAKER ook de jackpot had gewonnen. ’s Morgens dankzij leden en bevriende mede atleten toch nog kunnen zorgen voor een beetje muziek en een bescheiden speaker installatie. De vervangende speaker Karin Mertens heeft dat goed gedaan om zo maar even in te springen.

Al bij al zijn wij super tevreden dat we toch een wedstrijd hebben kunnen aanbieden, misschien niet in format van wat jullie van ons gewoon zijn maar toch veel deelnemers gehoord die blij waren dat er toch nog een wedstrijd was.

Dus een dikke merci aan alle aanwezige deelnemers en toeschouwers. Maar vooral een spoedig herstel aan alle atleten die hebben moeten afzeggen vanwege Corona. Ook nog een geweldige ‘DANKUWEL’ aan al onze helpers. Er is enorm hard gewerkt en zonder al die helpende handen zou er geen wedstrijd geweest zijn. Een dikke merci van Kurt en mij. Allemaal alvast bedankt voor het begrip, de positieve reacties en tof dat jullie zo massaal aanwezig waren.

Volgend jaar ergens in november gaan we nog eens proberen en dan hopelijk zonder ...

Dikke merci

Dirk & Kurt
duatlon@wommelgemendurance.be

Inschrijvingen Duatlon afgesloten

18 november 2021

De inschrijvingen zijn officieel afgesloten. Maar niet getreurd. Op zondag 5 december vindt de 23e Winterduatlon (en koffiekoekenjogging) van Wuustwezel plaats. Info en inschrijving voor deze leuke wedstrijd op www.omslagpunt.be.

Bruno
bruno@tijdmeten.be

Welkom 2021

2 juni 2021

Alhoewel onze vriend Corona zich voor het eerst liet zien half februari 2020, voelt dit aan alsof dit al jaren ons leven bepaalt.

Welnu hebben we toch mooie vooruitzichten. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames zakken en de vaccinatiecampagnes lopen als een trein. Dit alles zorgt ervoor dat we terug mogen uitkijken naar een ietwat normaler najaar. Wat hoort erbij, de 7de ECD Winterduatlon van Wommelgem natuurlijk.

Na een jaartje afwezigheid gaan we er terug volle bak tegenaan. De voorbereidingen zijn al volop bezig, sponsors zijn al aangeschreven. En toch wel een dikke duim voor elke sponsor die trouw is aan ons evenement, ondanks de moeilijke afgelopen 16 maanden. We gaan er echt wel vanuit dat dit jaar, ons evenement wel doorgaat. De spanning en druk die opbouwt naar de dag zelf. De atleten die zich zondagmorgen aanmelden om zich eens 2 uur alles te geven wat er te geven valt, ongeacht het niveau. Finishen, toptijd, meedoen om de hoop te vergroten, alles kan bij ons. Een dag vol plezier, alles geven wat er in de tank zit, nagenieten van de wedstrijd en vooral tevreden deelnemers die hebben genoten en afgezien, daar doen we het voor.

21 november 2021 is een dag om met stip te noteren in jullie agenda. 4km lopen, 25km MTB op een pittig parkoers en 2km lopen met de laatste krachten die je hebt. Start wordt gegeven om stipt 13h op de atletiekpiste aan het Fort van Wommelgem. Breng jullie familie, vrienden en/of buren mee om jullie aan te moedigen. Genieten van een lekker drankje of hapje achteraf of tijdens de wedstrijd. Mooie vooruitzichten toch.

Toch willen we jullie eraan herinneren dat het Fort van Wommelgem en alles er rond, een uniek stukje natuur is en dat wel wat respect verdient. Afval van energiegels en bars en bananenschillen horen er niet. Dus hou dit bij tot na de wedstrijd of deponeer dit in de voorziene dropzones.

Dus reserveer 21 november 2021, 7de ECD Winterduatlon van Wommelgem, in jullie agenda.

Inschrijvingen gaan open vanaf 15 augustus 2021. Solo inschrijving aan 20€ en duo inschrijving aan 30€. Ook dit jaar gaat er voor elke inschrijving 5€ naar een goed doel. Vorig jaar kozen we voor de Cliniclowns. Omdat Corona een stokje in de wielen stak gaan we dit jaar ook terug voor de Cliniclowns. Hiermee maak je veel zieke kinderen blij en gelukkig. Fingers crossed

Hopelijk zien we jullie allemaal terug op zondag 21 november.

Flyer Winterduatlon 2020
Facebook event

Kurt & Dirk
het Duatlonteam
duatlon@wommelgemendurance.be

Annulatie 7de ECD Winterduatlon van Wommelgem

28 oktober 2020

Beste atleet,

Lang hebben we mooie vooruitzichten gehad. Maar Corona heeft er spijtig genoeg anders over beslist. De cijfers schieten de hoogte in en dat heeft zijn gevolgen.

Alhoewel we een volledig Coronaproof evenement konden organiseren heeft het Overlegcomité en de Vlaamse regering anders beslist. Professionele competitiesporten mogen nog wel doorgaan. Onze mening is dat wij als amateursporters veel attenter en veiliger omspringen met de opgelegde regels terwijl de professionele sporters elkaar nog steeds in de armen vliegen en knuffelen. Je ziet ook daar de profs één voor één uitvallen met Corona. Hier valt weinig tegen in te brengen en we moeten ons wel neerleggen bij deze beslissing. Uiteraard zijn wij triest dat deze beslissing genomen is maar kunnen er enigszins wel begrip voor opbrengen. De gezondheid van iedereen is nu eenmaal belangrijk. Wat een doel was voor veel recreatieve atleten, valt ook nu voor de zoveelste keer dit jaar weer weg. Zoals vele anderen wedstrijden die dit jaar niet zijn doorgegaan, gingen wij er ook 100% voor om toch een wedstrijd te organiseren puur voor de atleten zelf. Geen toeschouwers, mondmaskerplicht, geen horeca, geen douches, een aangepaste eindbevoorrading, enz….. toch heeft het niet mogen zijn. Toen de inschrijvingen open gingen waren wij euforisch met het tempo dat de deelnemers zich inschreven. Dit gaf ons een extra boost om er nog harder voor te gaan en de nodige aanpassingen door te voeren. Wij, als organisatie, willen ons dan ook verontschuldigen dat we zovelen atleten moeten teleurstellen. Alle inschrijvingsgelden worden uiteraard teruggestort. Laat ons hopen dat we volgend jaar terug een wedstrijd kunnen organiseren zoals we gewoon zijn. Toeschouwers die onze atleten aanmoedigen met volle overgave, genieten met familie en vrienden met een lekker drankje of hapje en vooral deelnemers die er vol tegenaan gaan om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Toch ook nog even onze sponsors bedanken die ons in deze onzekere tijden toch zijn blijven steunen.

Belangrijk is ‘BLIJF GEZOND EN GEBRUIK UW GEZOND VERSTAND’, alleen zo kunnen we dit virus verslaan.

Het duatlonteam

Dirk & Kurt
duatlon@wommelgemendurance.be

Het goede doel

11 oktober 2020

Ook dit jaar zullen wij dankzij alle deelnemers een goed doel sponsoren. Dit jaar hebben we gekozen voor de Cliniclowns.

Sinds 1994 bezoeken de Cliniclowns zieke kinderen en/of kinderen met een beperking. Door de bezoekjes brengen ze de kinderen wat afleiding en plezier en laten zij een andere sfeer achter in de kamer. Per jaar worden maar liefst 25.000 kinderen bezocht. Dit alles gebeurt zonder enige vorm van subsidiëring. Voor de werking is Cliniclowns België volledig afhankelijk van giften van particulieren, verenigingen en bedrijven. Elke 25 euro laat ons toe om een kind te bezoeken en een verschil te maken tussen een lach en een traan. Als Corona geen roet in het eten gooit, gaat de Winterduatlon door en kunnen we dankzij iedere inschrijving 5€ integraal doorstorten.

Fingers crossed.

Kurt & Dirk
duatlon@wommelgemendurance.be

Disneyland Parijs wordt onveilig gemaakt door familie E, A, en V

24 maart 2020

Vorig jaar hebben wij dankzij alle deelnemers een mooi bedrag van 1000€ mogen schenken aan Beyond the Moon. Beyond the Moon zorgt ervoor dat gezinnen met zieke of hulpbehoevende kinderen zorgeloos op vakantie kunnen gaan. Vandaag hebben wij een mooie bedanking ontvangen van een gezin dat dankzij jullie gift, 3 dagen naar Disneyland Parijs is kunnen gaan. Voor hen betekent dit heel veel en zal dit hen nog heel lang bijblijven. Hiervoor doen we het uiteindelijk. Bedankt iedereen.


Dirk & Kurt
duatlon@wommelgemendurance.be

Het zit er weeral op

25 november 2019

Een mooiere dag hadden we ons niet kunnen wensen. Zondagmorgen, een zalige 10°C, geen wolkje aan de lucht, het zonnetje dat heel de dag aanwezig was en de vlaggen die nauwelijks bewogen. 226 sportievelingen maakten zich klaar om er sportief feest van te maken. Stipt om 13h werd het startschot gegeven. De pees werd er direct opgelegd en er werd serieus gas gegeven. Gezien het enorm sterke deelnemersveld hadden we eigenlijk niet anders verwacht.

Na het eerste loopgedeelte kwamen de eerste 6 binnen de 30 seconden de wisselzone binnen. Het beloofde dus een spannende fietsproef te worden. Gerry Druyts begon als 6de aan het fietsen maar stak er met kop en schouders boven uit, gevolgd door een sterk groepje waarin Wouter Wuilmus, Lander sels, Mathias Cloostermans en onze eigen plaatselijke held Erik Proost alles uit de kast haalden om de kloof met Gerry dicht te rijden. Tevergeefs, met een mooie voorsprong van 1min05 begon Gerry aan de laatste 2km lopen en kwam zijn eerste plaats niet meer in gevaar. De overige podiumplaatsen stonden bijlange nog vast. Na een late schuiver van Erik Proost, te wijten aan mechanische pech, gingen Wouter, Lander en Mathias er alleen vandoor. Met zijn drieën gingen ze samen de laatste wissel aan en vertrokken gelijktijdig voor hun laatste 2 km. Daarin was Wouter Wuilmus net iets sterker dan Lander Sels. Mathias moest zich tevreden stellen met de 4de plaats. Bij de duo’s ging de overwinning voor de 4de keer op rij naar Erik Proost en Kevin Kennis.

Bij de dames ging de overwinning naar West-Vlaanderen. Bieke Trenson was duidelijk de sterkste en ging met de overwinning lopen. Gevolgd door Aiko Uyttenhove en op de 3de plaats Ilse Vandenhouwe. Top gedaan dames.

De volledige uitslag kan je terugvinden op onze website en een uitgebreid wedstrijdverslag kan u lezen op 3athlon.be . En zoals elk jaar zorgen Chris Hofkens en Leon Verswijvelt voor een unieke herinnering dank zij stille en bewegende plaatjes.

Alle andere deelnemers hebben natuurlijk ook het beste van zichzelf gegeven en daar kunnen wij alleen maar enorm veel respect voor opbrengen. Velen zijn zeer diep gegaan maar hebben achteraf gezien enorm genoten. Je moet het maar doen, ongeacht uw niveau, eventjes 4km lopen, 25km MTB op een parkoers dat best wel pittig en zwaar is en dan nog eens even 2km lopen uit de beentjes toveren. Dit wordt door velen onderschat, dus een dikke proficiat aan alle deelnemers. Ondanks de vele valpartijen hebben we wederom mooie commentaren gekregen over ons evenementje waarvoor dank.

Ook wil ik alle deelnemers bedanken. Door jullie deelname hebben wij toch een mooie cheque kunnen overhandigen aan het goede doel nl. Beyond the Moon.

Hopelijk heeft iedereen er van genoten en zien we jullie allemaal terug op de 7de ECD Winterduatlon van Wommelgem 2020.

Kurt & Dirk
foto&video uitslag

Dirk & Kurt
duatlon@wommelgemendurance.be

LIVE Resultaten volgen

22 november 2019

De 6e ECD Winterduatlon van Wommelgem 2019 zal live te volgen zijn op www.tijdmeten.be/winterduatlon.

Bruno
bruno@tijdmeten.be

Nummer 6 is in aantocht

13 juli 2019

Wat vliegt de tijd snel en hier is nummer 6 al in aantocht. Vorig jaar beleefden we een top editie en die lijn gaan we doortrekken.

Dit jaar zijn we reeds aan onze 6de editie toe van de ECD Winterduatlon van Wommelgem en zal plaatsvinden op 24 november 2019. Ook dit jaar gaan we weer volop voor een volzet deelnemersveld. Onze wedstrijd is toegankelijk voor iedereen. De recreant die eens wil proeven van de duatlonsport, de gedreven atleten die het beste van zichzelf geven of diegene die gaan voor een toptijd. Ook kan je deelnemen in duo om het afzien een beetje te milderen.

Iedereen komt aan zijn trekken op ons parkoers. Het lopen vindt plaats rond het Fort II van Wommelgem en is voor 98% onverhard. Het fietsen gebeurt zowel op het binnenfort als buiten het fort. Onze welbekende fietsbrug (dankzij Solutions4all) is terug van de partij, veel pittige hellingen, grasstroken, technische stukken, mini cross parkoers, asfalt, kinderkoppekes, enkele stukjes bos, enz…. Voor iedereen wat wils.

Onze wedstrijd is recreatief maar toch met een competitief karakter. Iedereen vanaf 16 jaar kan deelnemen. Wil je eens proeven van de duatlonsport, dan is dit de ideale wedstrijd. Plezier, sportiviteit en respect naar andere deelnemers toe is voor ons zeer belangrijk.

Deelnemen kan zowel solo (20€) of in duo (30€). Hiervan wordt per deelnemer wel 5€ geschonken aan het goede doel. Dit goed doel wordt op een later tijdstip nog medegedeeld. Half augustus worden de inschrijvingen geopend. Wacht niet te lang met inschrijven wetende dat we de laatste 3 jaar binnen de maand volzet waren.

Afspraak op 24 november 2019 aan de atletiekpiste van het fort van Wommelgem waar om 13h het startschot zal worden gegeven.

Volg ook ons facebookevenement waar je al het laatste nieuws kan volgen.

Dan wensen wij u enkel nog een goede voorbereiding en een sportief en vooral veilige wedstrijd toe.

Flyer Winterduatlon 2019
Facebook event

Kurt & Dirk
duatlon@wommelgemendurance.be

Video Winterduatlon 2018

Nawoord

26 november 2018

Met een bang hartje hielden we de week voor de wedstrijd, de weersvoorspellingen nauwlettend in het oog. Tot het zondagmorgen zover was, koud, grijs, een licht briesje maar vooral geen regen. Ideaal weer om een leuke sportnamiddag te hebben. Weersomstandigheden zoals vorig jaar wilden we echt niet meer meemaken.

Aan de deelnemers lag het alvast niet, veel lachende gezichten maar hier en daar toch een lichte wedstrijdstress te bespeuren. Velen hebben hun grenzen verlegd, sommige wilden eens proeven van de duatlonsport en er waren er die gingen voor een toptijd. Al bij al zijn alle finishers winnaars. Echter is er maar 1 eindwinnaar en dit was voor de 3de keer op 5 editie’s Geert Lauryssen. Dikke proficiat.

Wederom veel lovende reactie’s ontvangen over het parkoers en organisatie en daar doen we het uiteindelijk voor.

Met 204 inschrijvingen dit jaar waren wij enorm tevreden. Toch moesten wij spijtig genoeg vaststellen dat bij de start van de wedstrijd er 50 deelnemers hun startnummer niet zijn komen ophalen. Toch een spijtige zaak wetende dat we nog genoeg mensen blij hadden kunnen maken die zelfs naast de reservelijst waren gevallen.

Dus een dikke mercie aan alle deelnemers, de vele helpende handen tijdens de laatste drukke dagen en al onze sponsors. Want zonder hen zouden wij nooit zo’n evenement kunnen organiseren.

Mochten er zaken zijn waarvan jij denkt, die kunnen misschien wel beter, horen wij dat graag.

Neem jullie agenda er maar al bij want de 6de ECD Winterduatlon van Wommelgem zal doorgaan op 24 november 2019. Inschrijvingen zullen rond half augustus open gaan.

Hopelijk mogen wij jullie allemaal terug verwelkomen

Het duatlonteam
Kurt en Dirk

Kurt & Dirk
duatlon@wommelgemendurance.be

Number 5 is coming

25 november 2018

Dit jaar organiseert Wommelgem Endurance de winterduatlon voor de 5de keer.

De 5de ECD Winterduatlon van Wommelgem vindt dit jaar plaats op 25 november en wordt nog steeds gehouden in en rond het Fort II van Wommelgem.

Vorig jaar mochten we weer genieten van een enorm spannende wedstrijd, super sportieve deelnemers en toeschouwers en enorm veel positieve reacties over het parkoers, met in de hoofdrol onze fietsbrug (waarvoor dank Solutions4All). Enkel het weer was een kleine spelbreker maar dat hebben we niet in de hand. Een beetje afzien mag wel en hoort er natuurlijk bij.

Omdat de vraag naar meer deelnemersplaatsen vorig jaar groot was, hebben we beslist om het maximum aantal deelnemers op te trekken naar 200. Wij hopen natuurlijk dat ook dit jaar alle plaatsen gevuld geraken zodat we er weer een spannende strijd van kunnen maken.

Het parkoers blijft dit jaar grotendeels hetzelfde, misschien met hier en daar en bochtje meer of minder. Iedereen komt aan zijn trekken op ons parkoers.

Vorig jaar was er een grote vraag naar Cava. Daarom gaan we een speciale Cavabar voorzien waarbij je bij aankoop van een fles, een lekker hapje extra krijgt. Ook de lekkere hamburgers zijn dit jaar weer van de partij.

Omdat dit onze eerste jubileum editie is, voorzien we voor elke deelnemer ook een kleine attentie.

Met een beetje geluk staan de weergoden dit jaar aan onze kant en mogen we weer massaal veel toeschouwers verwachten die de deelnemers vol enthousiasme naar de finish roepen.

Toch nog even de winnaars van vorige edities vermelden.

2014Geert Lauryssen
2015Wouter Wuilmus
2016Mathias Cloostermans
2017Geert Lauryssen
2018????

Gaat Geert Lauryssen voor zijn derde overwinning of steken Wouter en/of Mathias er een stokje voor, we zullen zien. Wie weet wint er wel een outsider.

Deelnemen kan zowel solo (15€) of in duo (25€).
Wees er snel bij wetende dat we vorig jaar na 1 maand al volzet waren.

Dus afspraak op 25 november, startschot om 13h en dan knallen tot de finish.
Wees goed voorbereid en geniet van een paar uurtjes afzien.
Hou het vooral veilig en wees sportief.

Tot dan
Het duatlonteam
Kurt en Dirk

Flyer Winterduatlon 2018
Facebook event

Kurt & Dirk
duatlon@wommelgemendurance.be

Video Winterduatlon 2017

Number 4 is history

De weerberichten voorspelden vorig week al geen goed nieuws. Wat gevreesd werd, werd ook werkelijkheid. De dag begon nochtans veelbelovend, een beetje regen en zon. Na de start veranderde dit enigszins. Afwisselend regen, wind, zon, hagel, donkere wolken. Alles hebben we die dag wel gehad, dit maakte het parcours dubbel zo zwaar. Dat er hard is afgezien op het fietsparkoers hebben we dikwijls mogen horen maar dit werd direct gevolgd door veel positieve commentaren, waarvoor dank.

Een dikke proficiat aan de winnaar Geert Lauryssen maar evenveel respect voor alle andere deelnemers die gestart zijn.

Ook wil ik nog alle sponsors bedanken voor hun vertrouwen in ons evenement, en de vele helpende handen vergeten we ook niet.

Nu even bekomen en volgend jaar gaan we voor de vijfde editie van onze winterduatlon! De datum wordt binnen enkele weken vrijgegeven.

Uitslag | foto's

Kurt en Dirk