Annulatie Virtuele Protime 10 Mijl van Wommelgem 2021

19 januari 2021

Beste Loper

We hebben spijtig nieuws. De gemeente heeft besloten om de stekker uit de Protime 10 Mijl van Wommelgem te trekken. We hebben de laatste dagen gewerkt aan een volledig virtuele editie, maar elke vorm van initiatief om meer dan 4 personen samen te brengen is momenteel verboden.

Wommelgem volgt de Corona-regels nauwgezet op (en mede daardoor doet onze gemeente het momenteel beter dan onze buurgemeentes).

Hieronder de bevestigingsmail van de gemeente op 18/1/2021 :

    Zoals daarstraks telefonisch besproken bevestig ik via deze weg ook nog even dat de 10 Mijl dit jaar niet mag doorgaan.
    De situatie is momenteel erg slecht, men verwacht dat er nog verstrengingen zullen volgen.
    Lopers samenbrengen is tegen alle advies in van de voorbije maanden.

Helaas kunnen we jullie ook dit jaar geen 10 mijl aanbieden. Houd de moed erin en hopelijk zien we elkaar volgend jaar wel aan de start.

Bruno & Jo
tienmijl@wommelgemendurance.be

Corona-maatregelen Virtuele 10 Miles

9 januari 2021

We werken volop aan de organisatie en volgen de regels van de overheid inzake corona stipt op. Hiervoor staan we in nauw contact met de gemeente. De gemeente kan echter pas in latere instantie haar toestemming geven voor onze virtuele looptocht. We sommen hier enkele van de genomen maatregelen op:

  • Maximum 200 deelnemers
  • Daginschrijvingen niet mogelijk
  • Gespreide start tussen 11u en 15u
  • Na opspelden van uw borstnummer start u meteen door over de timingmat te lopen
  • Vóór en na de looptocht is het dragen van een mondmasker verplicht
  • Geen bevoorrading onderweg
  • Geen kleedkamers en douches ter beschikking
  • Resultaten live te volgen via onze website
Indien de Covid-maatregelen versoepelen of verstrengen, passen we het concept hieraan aan.
Indien de wedstrijd wordt geannuleerd, ontvangt u uw inschrijvingsbedrag terug.

Bruno & Jo
tienmijl@wommelgemendurance.be

Protime 10 Mijl van Wommelgem 2021

6 januari 2021

Beste loper

Hopelijk mag onze traditionele loop dit jaar wel doorgaan. Om hierin te slagen, passen we het Corona protocol toe. Zo zullen we de deelnemers zoveel mogelijk spreiden in de tijd door met tijdsloten te werken. Er zijn daarom geen daginschrijvingen mogelijk. Bij inschrijving op onze website kiest u een startuur tussen 11u en 16u. U verschijnt binnen uw tijdsblok aan de inschrijvingstafel waar u uw startnummer met chip kan afhalen. Daarna start u onmiddellijk door over de startfinish-lijn te lopen.

De rondetijden en uitslagen zullen live te volgen zijn via onze website. We voorzien prijzen voor de winnaars per categorie. Deze zullen thuisgeleverd of opgestuurd worden.

Indien de maatregelen moesten verstrengen of versoepelen, dan passen wij het concept aan waar nodig.

Een gezond 2021 gewenst !

Flyer 10 mijl 2021

Praktische info - Parcours - Inschrijven - Facebook event

Bruno & Jo
tienmijl@wommelgemendurance.be

Protime 10 Mijl van Wommelgem 2020 is afgelast

13 maart 2020

Beste loper

We begrijpen jullie teleurstelling bij de bekendmaking van de afgelasting van de Protime 10 Mijl van Wommelgem 2020. Jullie hebben er zo naar uitgekeken, jullie zijn tijdens de gure wintermaanden toch maar blijven trainen om in conditie te geraken. Zelf waren we er ook al vele maanden mee bezig. Alles stond klaar om van deze wedstrijd een loopfeest te maken. Tot gisteren hebben we gedacht om het evenement nog te laten doorgaan, maar dan krijg je het beslissende telefoontje en begrijp je ook dat deze afgelasting slechts een klein onderdeel is van een groter geheel van maatregelen om te strijden tegen het verraderlijke virus.

Genoeg getreurd echter. We betalen alle voorinschrijvingen spoedig terug en hopen jullie terug te zien in 2021. Ondertussen kunnen jullie je reeds inschrijven op de volgende afspraak van het Antwerps 10 Mijl Criterium, namelijk de 10 Mijl v Malle, op 17 mei. Dat kan via de website www.10milesmalle.be of via de pagina van het Antwerps 10 Mijl Criterium. Bij annulatie door de organisator krijgen jullie ook hier jullie inschrijving teruggestort.

Tot binnenkort !

Flyer 10 mijl 2020 geannuleerd

Bruno & Jo
tienmijl@wommelgemendurance.be

Annulatie

12 maart 2020

Beste deelnemer

We hebben zonet van de gemeente te horen gekregen dat onze loopwedstrijd niet zal doorgaan uit voorzorg tegen verdere verspreiding van het Corona-virus. Een uitgebreidere communicatie volgt nog, maar zo kan u uw weekend reeds herplannen.

Bedankt voor jullie begrip.

Bruno & Jo
tienmijl@wommelgemendurance.be

Eérste afspraak van het loopseizoen

22 december 2019

Zondag 15 maart 2020. Reserveer deze dag alvast in uw agenda. Want dan organiseert Wommelgem Endurance voor de 34e maal de Protime 10 Mijl van Wommelgem. Deze recreatieve loopwedstrijd over 4, 8 of 16km in en rond het fort II van Wommelgem bestaat voor 60% uit onverharde ondergrond, met name de finse piste rond het fort. De snellere lopers die hun conditie willen testen in het nog prille loopseizoen verkiezen meestal het asfalt van het fietspad ernaast. Na het douchen kan de innerlijke mens versterkt worden met een natje en een droogje in de feestzaal. Voorinschrijven kan tot 1 maart 2020 aan €8. Een daginschrijving kost €10. Deze wedstrijd maakt ook deel uit van het Antwerps 10 Mijl Criterium.

Flyer 10 mijl 2020

Praktische info - Parcours - Inschrijven - Facebook event

Bruno & Jo
tienmijl@wommelgemendurance.be

Alleen blije gezichten op de 33e editie van de Protime 10 Mijl van Wommelgem

31 maart 2019

Onder een stralend lentezonnetje namen 337 lopers deel aan de 4km, 8km of 16km loopwedstrijd van Wommelgem. Er waren ook 70 sportieve kinderen die de kidsrun liepen. Vlak voor de start gaven de lokale hoornblazers het beste van zichzelf. Op de 10 mijl afstand was er een spannende strijd bij de heren tussen winnaar Ruben Martens en Jente Samson die slechts in de laatste meters beslist werd. Ook 3e Wouter Decock volgde op minder dan 40'. Liefst 13 andere deelnemers liepen onder het uur. Wow. Bij de dames ging favoriete Elke Beerlings, herstellende van een griep, met de bloemen lopen, voor Diane Sely en Tessa Van Goethem. Geniet nog even na door de uitslagen met rondetijden, foto's en video's te bekijken die beschikbaar zijn en tot een volgende editie !

Uitslagen | Foto's | Video

Bruno & Mark
tienmijl@wommelgemendurance.be

Een laatste keer het zomeruur in

13 januari 2019

Er zijn nog zekerheden in het leven. Dat de protime 10 Mijl van Wommelgem in maart plaatsvindt is er één van. Op zondag 31 maart is het zover. Dan kan u uw opgebouwde conditie om 14 uur testen op de 33e editie van onze recreatieve loopwedstrijd in en rond het fort II van Wommelgem.

Dit jaar gaan we gebruik maken van elektronische tijdsregistratie d.m.v. chips op de borstnummers. De doorkomst van elke ronde voor 4km, 8km of 16km wordt gemeten. Voor het overige veranderen we zo weinig mogelijk aan onze succesformule. Kort samengevat : lopen op verharde en onverharde ondergrond (finse piste), kleedkamers en warme douches, bevoorrading met energiedrank en water, goodiebags, gratis kidsruns met pannenkoek en medaille, gezellige afterrun in de feestzaal,...

Met andere woorden, schrijf u meteen online in, dan zet u uw loopseizoen goed in.

Opgelet, de nacht ervoor gaat voor de laatste keer het zomeruur in, kruip dus tijdig onder de wol.

Flyer 10 mijl 2019

Praktische info - Parcours - Inschrijven - Facebook event

Bruno & Mark
tienmijl@wommelgemendurance.be

De koudste Protime 10 Mijl van Wommelgem

19 maart 2018

Proficiat aan alle deelnemers van de kidsruns, 4k, 8k en 10 Mijl loopwedstrijden van Wommelgem. Het was in vele opzichten een unieke editie: Het was de koudste 18 maart sinds de start van de KMI-metingen in 1901, dixit Frank Deboosere en een recordaantal van 369 volwassenen en een 80-tal kinderen trotseerden deze barre temperaturen om van dit evenement een loopfeest te maken. Dat was het volgens ons zeker, getuige de positieve reacties tijdens en na de wedstrijd. We zijn echter ook niet blind voor de punten van kritiek zoals de vertraging aan de start, de uitslagenverwerking en de bevoorrading die beter kon. Stuur gerust uw opmerkingen door naar tienmijl@wommelgemendurance.be en we zullen er volgend jaar trachten rekening mee te houden. De vele lachende gezichten en enthousiaste kinderen geven ons de energie om er volgend jaar weer vol tegenaan te gaan.

Bedankt en tot 31 maart op de 10 Mijl van Essen.

Uitslagen | Foto's | Video

Bruno & Mark
tienmijl@wommelgemendurance.be

Protime 10 mijl van Wommelgem

3 januari 2018

De inschrijvingen voor de 32e editie van de protime 10 Mijl van Wommelgem zijn geopend. De recreatieve loopwedstrijd over 4km, 8km of 16km in en rond het historische fort II van Wommelgem vindt dit jaar plaats op 18 maart om 14u. Dit is één week na de urban trail. U kan dus met een goede conditie starten op deze gezellige loop over 1, 2 of 4 rondes van 4km. Elke deelnemer krijgt een naturaprijs.

Voor de kinderen zijn er kidsruns vanaf 13u. Bij aankomst krijgen ze een medaille en een pannenkoek. Daarna kunnen ze zich uitleven in het springkasteel of aan de knutseltafel.

De 10 mijl wedstrijd is de opener van het Antwerps 10 Mijl Criterium . Meer info vindt u hier.

Schrijf u nu in voor slechts 7 EUR. Zo hebt u een eerste doel voor uw looptrainingen. De eerste 100 online inschrijvingen krijgen een smartphone armband kado.

Voor meer info en het reglement kan u hier terecht.

Wij wensen u veel loopplezier.

Flyer 10 mijl 2018

Praktische info - Parcours - Inschrijven - Facebook event

Bruno & Mark
tienmijl@wommelgemendurance.be